Jovanović: Crkvini leci vrve lažima!

Jovanović: Crkvini leci vrve lažima!

Foto: Vojko Bašić/Cropix

KARDINAL Josip Bozanić potvrdio je da Crkva dijeli letke o zdravstvenom odgoju kako bi informirala vjernike. Kaptol je kasno sinoć priopćio da će to nastaviti činiti i putem kioska i trgovina, ali i na druge načine.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ponovio je da je zdravstveni odgoj obavezan za sve. Ponovno je pozvao Crkvu da se ne miješa u zdravstveni odgoj.

"Ponašanje svih koji napadaju zdravstveni odgoj je neodgovorno, zlonamjerno i neistinito. Letak vrvi lažima koje samo pokazuju da se Crkva ponaša neodgovorno i da se miješa u nešto za što nema pravo. Prema tome, Crkva kroz nastavu vjeronauka može zastupati stavove koje želi, ali kada je riječ o zdravstvenom odgoju u hrvatskim školama, on će se provoditi na temeljima znanosti i struke, a upravo tako je i izrađen", jasan je Jovanović.

"Zdravstveni odgoj može biti sporan samo onima koji ne shvaćaju da živimo u 21. stoljeću"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanović je i jučer reagirao rekavši da se Crkva nema pravo miješati u sadržaj zdravstvenog odgoja jer za to nije nadležna.

"Hrvatska biskupska konferencija, Josip Bozanić i ostatak hrvatskog klera uopće ne razumiju zdravstveni odgoj", rekao je u intervjuu za Hrvatski radio. Ministar tvrdi da je crkva nasjela na provokacije udruge "Grozd", za koju smatra da je u medijima dobila prevelik prostor.

Roditelje je Jovanović pozvao da na internetskim stranicama Ministarstva obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje sami pročitaju kurikulum zdravstvenog odgoja i uvjere se da u njemu nema ništa sporno. "Zdravstveni odgoj može biti sporan samo onima koji ne shvaćaju da živimo u 21. stoljeću", kaže Jovanović.

"Djeci su danas dostupni različiti sadržaji koji za njih mogu biti štetni ako im se ne objasne. Zdravstveni odgoj neće mijenjati svjetonazor djece, već će ih informirati", poručuje Jovanović.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara