Kako će izgledati nova slovenska Vlada?

Kako će izgledati nova slovenska Vlada?

Foto: AFP

KOLEGIJ predsjednika slovenskog Državnog zbora trebao bi danas donijeti odluku da zastupnici na sutrašnjoj sjednici odrade glasovanje o povjerenju Janezu Janši i potvrde novu mandatarku Alenku Bratušek iz Pozitivne Slovenije. U međuvremenu, gotovo je završena slika njezine nove Vlade.

Pozitivna Slovenija, spekulira se, preuzet će ministarstvo financija, te ono za okoliš i infrastrukturu. DeSUS, njihovi Tomaž Gantar i Karl Erjavec zadržat će ministarstva zdravlja i vanjskih poslova. Socijaldemokratima bi trebala pripasti ministarstva obrane, obrazovanja i rada. Tu se očekuje imenovanje Ljubice Jelušič, predsjednika SD-a Igora Lukšiča te Anje Kopač Mrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanska lista trebala bi zadržati pravosuđe i javnu upravu koje bi nastavio voditi Senko Pličanič. Najviše dileme ima oko toga tko će voditi ministarstvo gospodarstva. Spominje se ime Dejana Židana.

Mjesto predsjednika Sabora pripalo bi SD-u, spominje se Janko Veber. Više će se o sastavu nove Vlade znati sutra kada bi mandatarka trebala dobiti potporu, malo više od godinu dana nakon što je njezina stranka na parlamentarnim izborima osvojila najviše glasova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara