Kalmetin prijatelj Zdravko Livaković pušten iz pritvora

Foto: Hina

ZDRAVKO LIVAKOVIĆ, bivši državni tajnik u ministarstvu prometa i bliski suradnik Božidara Kalmete, pušten je iz pritvora.

"Više nije bilo razloga da gospodin Livaković provodi vrijeme u istražnom zatvoru i odluka Županijskog suda u Zagrebu je takva da se moj klijent pusti iz pritvora, što se i dogodilo. On se danas vraća u Zadar i za njega je taj dio priče završen", kazao je Livakovićev odvjetnik Nediljko Ivančević u razgovoru za ZDNews.hr.

U pritvoru je Livaković proveo skoro pet mjeseci. Ivančević ističe da Uskok za Livakovića može ponovo tražiti pritvor, ali smatra kako je to malo vjerojatno.

"Vijeće Županijskog suda u Zagrebu smatra da nema razloga da se produljuje istražni zatvor nad Zdravkom i ostalima iz njegovog dijela spisa, jer se spis u nekoliko faza mijenjao. Uz mog klijenta na slobodi su završili i gospodin Kezele iz Vijadukta, Milivoj Mikulić i Stjepko Boban", rekao je Livakovićev odvjetnik.

Podsjećamo, Livaković je u pritvoru završio zbog afere Remorker. Zajedno s ostalim optuženicima tereti ga se za udruživanja za počinjenje kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti te primanja i davanja mita. Uhićeni su nakon što je Igor Premilovac, direktor češke firme Remorker, priznao da je sudjelovao u izlačenju novca iz HAC-a i Hrvatske gospodarske komore.

Osim Livakovića, iz zatvora su danas pušteni i Milivoj Mikulić, bivši čelnik HAC-a i Hrvatskih cesta Stjepko Boban te direktor građevinske tvrtke Viadukt Damir Kezele.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara