Kerry: Nikakav terorizam ne može zaustaviti hod slobode

Kerry: Nikakav terorizam ne može zaustaviti hod slobode

Foto: Hina

NIKAKAV teroristički čin neće moći "zaustaviti hod slobode", rekao je u nedjelju američki državni tajnik John Kerry, nekoliko sati uoči velikog međunarodnog skupa protiv napada u kojima je ovaj tjedan u Parizu ubijeno 17 ljudi.

"Danas smo solidarni s Francuzima koji hodaju u spomen na žrtve krvava napada na ured Charlie Hebdoa u Parizu", rekao je državni tajnik u prigodi posjeta Indiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Uz njih smo, ne samo ljutnjom i gnušanjem, nego i solidarnošću i odlučnošću da se borimo protiv ekstremista i zbog jednog razloga kojeg se ekstremisti toliko boje i koji je uvijek povezivao naše zemlje, a to je sloboda", rekao je.

"Zajedno smo u slobodi i zajedno ističemo da nikakav teroristički čin neće moći zaustaviti hod slobode", istaknuo je Kerry koji se u petak upisao u knjigu žalosti u francuskom veleposlanstvu u Washingtonu porukom "Neka živi Francuska!"

Čelnici pedesetak zemalja, od njemačke kancelarke Angele Merkel, preko izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i jordanskog kralja do britanskog premijera Davida Camerona, sudjelovat će u nedjelju u Parizu u mimohodu protiv terorizma. Hrvatsko izaslanstvo predvodi premijer Zoran Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara