Kolinda Grabar Kitarović doputovala u SAD

Kolinda Grabar Kitarović doputovala u SAD

Foto: Hina

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar Kitarović doputovala je u New York gdje će u sjedištu UN-a sudjelovati na skupu u povodu Međunarodnog dana žena. U SAD-u boravi do 9. ožujka.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović već danas će u Ujedinjenim narodima sudjelovati na Komemorativnom događaju u povodu Međunarodnog dana žena te obilježavanja 20. obljetnice od usvajanja pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje.

Nakon panela "Gospodarsko i političko osnaživanje žena" predsjednica Grabar-Kitarović vodit će panel "Osiguranje pristupa kvalitetnom obrazovanju i razvoju vještina kao sredstvima za osnaživanje žena i djevojčica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom boravka u UN-u predviđen je njezin susret s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-Moonom i predsjednikom Opće skupštine Sam K. Kutesom.

Tijekom vikenda susrest će se s hrvatskom zajednicom u New Yorku te hrvatskim gospodarstvenicima i ulagačima, a pridružit će se i članovima hrvatske zajednice na nedjeljnoj misi u hrvatskoj župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku.

U ponedjeljak predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji o ravnopravnosti spolova u organizaciji Zaklade Clinton, koja od 1995. godine, kada je državna tajnica Hillary Rodham Clinton pozvala međunarodnu zajednicu na poštivanje ravnopravnosti spolova, okuplja svjetske i društvene čelnike na raspravu o ravnopravnosti spolova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara