Kosor: Podržat ćemo Bandićev prijedlog o izradi izmjena GUP-a

Kosor: Podržat ćemo Bandićev prijedlog o izradi izmjena GUP-a

Foto: FAH

PREDSJEDNIK zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik HSLS-a rekao je da će u četvrtak na sjednici zagrebačke Gradske skupštine podržati prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o izradi izmjena Generalnog urbanističkog plana (GUP) jer žele da se ponovno pokrene javna rasprava o njemu.

"Podržat ćemo prijedlog o o izradi izmjena GUP-a jer smo imali pet tribina na kojima smo govorili građanima da želimo pojednostaviti odluku kako bi se ponovno mogla otvoriti javna rasprava. Ako sutra ne donesemo tu odluku neće biti ponovljene javne rasprave idućih devet mjeseci", kazao je Kosor novinarima. Naveo je i da će tu odluku podržati i u interesu građana koji su podnijeli zahtjev za izmjene i dopune GUP-a i onih koji su u postupku legalizacije a ne mogu podnijeti zahtjeve, kao što su građani Starog Trnja.

Govoreći o točci dnevnog reda vezanoj uz prihvaćanje Izmijenjenog Plana financijskog restrukturiranja dužnika Košarkaškog kluba "Cibona", Kosor je kazao da će, kada su već donijeli odluku o davanju 43 milijuna kuna, sutra donijeti i odluku o davanju još milijun kuna vezanih uz predstečajnu nagodbu.

"Čak i da Skupština ne donese nikakvu odluku Grad Zagreb čini samo šest posto vjerovnika i ako se skupi njih 66,6 posto odluka će biti donesena neovisno o odluci Gradske skupštine. Nema razloga da ne glasamo za tu točku dnevnog reda", kazao je Kosor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara