Lalovac nastavlja Linićevim putem

Lalovac nastavlja Linićevim putem

Foto: Hina

LINIĆEV nasljednik Boris Lalovac, nastavit će s dosadašnjom politikom Ministarstva financija. Sustav mu je poznat, a kako je sam rekao "kontinuitet u Ministarstvu financija će se nastaviti".

Na Lalovcu, koji čeka saborsku potvrdu, zadaća je izabrati troje suradnika, dvoje pomoćnika i zamjenika. "Prvo na redu je kadrovsko ekipiranje", izjavio je Lalovac po izlasku iz Banskih dvora.

Osvrnuo se i na rad Porezne uprave nakon što je s čelnog mjesta otišla Nada Čavlović Smiljanec, koja je za opstrukcije optužila i ljude iz Ministartva financija. U pozadini ostavke, očito je bio sukob s Linićem koji je kulminirao kroz slučaj Spačva.

"Porezna uprava treba nastaviti svojim dijelom rada kao što je radila, ali sa puno više mira i s puno više stručnosti nego nekakvih drugih politiziranja", poručio je danas Boris Lalovac.

Kako ne bi više dolazio da različitih procjena, kako je to bilo sa zemljištem Spačve, budući ministar najavljuje rješenje kroz koordinaciju više institucija i u suradnji s DORH-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se predstečajnih nagodbi tiče, Lalovac očekuje novo zakonsko rješenje sredinom mjeseca, a najavio je i porez na kamate na štednju na više iznose.

Saborski Odbor za financije u utorak o Lalovcu

Saborski Odbor za financije u utorak će raspraviti premijerov prijedlog da Boris Lalovac bude novi ministar financija.

Lalovac je bio zamjenik smjenjenog ministra Slavka Linića.

S obzirom da se radi o naknadnom imenovanju člana Vlade, sam Sabor o Lalovcu neće raspravljati, već će samo glasovati o povjerenju. S obzirom da Sabor od srijede ponovno zasjeda, nakon jednomjesečne stanke, za očekivati je da Lalovac i formalno bude potvrđen ovaj tjedan.

Na Odboru će se, pak, Lalovcu moći postavljati pitanja na koja je dužan odgovoriti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara