Linić odustao od napada na vodstvo SDP-a, "zbog poplava"

Foto:  Index

"ŽELIM reći i poručiti svojoj stranci, s obzirom da sam preko 20 godina član te stranke i da sam puno dao u njezino stvaranje, kako želim da uspije na izborima za Europski parlament. To znači da ne želim davati nikakve komentare do završetka izbora", rekao je Slavko Linić  6. svibnja kada se obratio javnosti s riječima da prihvaća odluku predsjednika Vlade Zorana Milanovića o svojoj smjeni. Konferencija za novinare Slavka Linića očekivala se sutra (ponedjeljak 26. svibnja) no čini se da je odgođena do daljnjeg. 
 
Prema neslužbenim informacijama HTV-a navodno je Linić definitivno odustao od konferencije za novinare pod izlikom "velikih poplava" koje su pogodile Hrvatsku. Do večeras u redakcije hrvatskih medija nije došla obavijest o sutrašnjem održavanju konferencije za novinare na kojoj bi govorio Linić. 
 
Podsjetimo, Linićeva konferencija za novinare očekivala se s nestrpljenjem, a u mnogim medijima najavljena je i kao "početak kraja SDP-a", odnosno prvi veći raskol u stranci od 1991. godine. 
 
"Rekao sam mu da nema moje povjerenje i da ne vidim kako bismo mogli nastaviti ovu suradnju. Za njegovog nasljednika ću predložiti Lalovca. Do ovoga je došlo jer me prije dva mjeseca bivša šefica Porezne upozorila na neke sumnjive predstečajne nagodbe. Pretpostavljali smo da je riječ o grešci, ali trebalo je odgovoriti na pitanje zašto? Odgovor nisam dobio. Predstečajne nagodbe su diskrecijski postupak i moraju biti besprijekorne. Moj posao je da provjeravam, postavljam pitanja i dajem naputke", objašnjavao je Milanović početkom svibnja razloge za odlazak Linića iz njegove Vlade. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara