Linić se sastao s Bandićem: Država od Grada Zagreba želi kupiti APIS-IT

Foto: Facebook/Milan Bandić

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima iz Gradske uprave i Holdinga, održao je danas na Trgu Stjepana Radića radni sastanak s predstavnicima Vlade RH, predvođenima ministrom financija Slavkom Linićem.

Na sastanku se, među ostalim, razgovaralo o pitanju mogućnosti redefiniranja vlasništva društva APIS-IT d.o.o. Naime, kako većinu poslova APIS-IT obavlja za državu (oko 80 posto), ona je, prezentirao je ministar financija Slavko Linić, zainteresirana i za redefiniranje vlasništva i otkup udjela Grada Zagreba. Dogovoreno je da se razgovori i konzultacije o ovoj temi nastave na ekspertnoj razini.

Razgovaralo se, također, i o mogućoj suradnji s gradskim upravnim tijelima o novom projektu Ministarstva socijalne politike i mladih "One stop shop". Od strane Grada, odnosno gradonačelnika Bandića, ideja je svesrdno podržana jer bi njenom realizacijom, umreženjem svih relevantnih institucija i baza podataka, u konačnici socijalna pomoć s bilo koje razine stizala u prave ruke, a sredstva bi se koristila racionalnije i pravednije.

Osim ministra financija Slavka Linića, u ime Vlade RH sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su zamjenik ministra financija RH Boris Lalovac, zamjenica ministrice socijalne politike i mladih Maja Sporiš i Darko Parić, pomoćnik ministra uprave. Uz gradonačelnika Bandića, sastanku su prisustvovale i njegove zamjenice Sandra Švaljek i Vesna Kusin te resorni pročelnici, a, u ime Zagrebačkog holdinga, predsjednik Uprave Slobodan Ljubičić i direktorica financija Mirka Jozić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara