MMF: Grčka će dobiti pomoć tek kad s eurozonom postigne dogovor koji će jamčiti otplaćivanje duga

MMF: Grčka će dobiti pomoć tek kad s eurozonom postigne dogovor koji će jamčiti otplaćivanje duga

Foto: FAH

MMF moći će odobriti nove zajmove za Grčku tek kada Atena s europskim vladama postigne dogovor koji će zajamčiti da može otplaćivati svoj dug, rekao je jedan dužnosnik MMF-a.

"MMF može poduprijeti samo sveobuhvatan program", rekao je u telefonskom razgovoru s novinarima i dodao da "još neko vrijeme" Grčka i njezini europski kreditori neće pripremiti nužne temelje za novi MMF-ov program.

MMF zajedno s EU-om i Europskom središnjom bankom zadnjih godina uporno posuđuje novac Grčkoj da bi je spasio od dužničke krize.

Atena i Bruxelles počeli su ovaj tjedan novi krug pregovora o paketu pomoći vrijednom 86 milijarda eura o kojem su početkom mjeseca postigli preliminarni dogovor.

MMF-ov dužnosnik rekao je da će međunarodni vjerovnici aktivno sudjelovati u novim razgovorima i da je MMF-ova uprava u srijedu odobrila pregovore o novom programu pomoći Grčkoj.

No "ne očekuje se" da razgovori u idućih nekoliko tjedana dođu do točke na kojoj MMF može odobriti novi program, rekao je taj dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara