MUP na nogama: Hajduk Jugend sprema molotovljeve koktele za paradu!

Foto: Vojko Bašić / Cropix

MUP SE vrlo ozbiljno priprema za splitski Pride. Pod nadzorom drže najekstremniji dio Torcide, okupljen u navijačku skupinu Hajduk Jugend. Navodno momci čak pripremaju i molotovljeve koktele za paradu ponosa.

Jugendi mrze Srbe, a i homoseksualce

Pripadnici te navijačke skupine izradili su prije dvije godine plakat "Srbe na vrbe", kojim su u Splitu dočekani članovi srpske Davis Cup reprezentacije. Sudilo se jedino Antoniju Vujčiću, no sud ga je oslobodio, jer nije bilo dokaza da je on postavio plakat, premda su mu u mobitelu nađene fotografije raznih faza izrade plakata.

Osim toga, u Vujčićevom mobitelu nađene su i fotografije pripadnika Hajduk Jugenda kako pozdravljaju uzdignutom desnicom, "furaju" izbrijane svastike na glavi, i sl. Evo, čini se da ne mrze samo Srbe, već i homoseksualce.

SOA o Paradi: Najveći sigurnosni problem u posljednjih deset godina

Šale nema, policija je jutros na razgovor pozvala i splitske ugostitelje koji drže kafiće na rivi. Vlasnici lokala uglavnom su protiv parade, jer taj dan ne mogu raditi niti računati na prihod. U biti, najbolje im je da zatvore, jer će tako makar prevenirati štetu koja će izgledno nastati. A ako se za paradu izrađuju molotovljevi kokteli za paradu, onda je situacija više nego ozbiljna.

Nema sumnje, drugi Pride Splićani dočekuju u znatno nabrijanijoj atmosferi nego lani pa ni ne čudi procjena SOA-e kako se radi o najvećem sigurnosnom problemu u Splitu u posljednjih deset godina. Čak većem, nego što su bili prosvjedi za hrvatske generale u Haagu i pozivanje na rušenje Vlade Ivice Račana...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara