Maloljetničko nasilje u Knegincu kraj Varaždina: Skupina mladića sve maltretira, nadležni ništa ne poduzimaju!

Maloljetničko nasilje u Knegincu kraj Varaždina: Skupina mladića sve maltretira, nadležni ništa ne poduzimaju!

Foto: Varaždinski tjednik
 
SKUPINA maloljetnih delinkvenata maltretira djecu i ostale mještane u Knegincu kraj Varaždina, a svi su nemoćni sve dok ne reagiraju policija i Zavod za socijalnu skrb, piše Varaždinski tjednik koji je objavio screenshotove snimke na kojoj je vidljivo maltretiranje od strane ove nasilne skupine mladića: "Dječak s torbom na leđima pada na tlo. Nekoliko godina stariji mladić nastavlja ga tući, nogom ga udara gdje stigne. Dječačić je prekrio lice rukama pokušavajući se obraniti, no, ovaj stariji ne odustaje. Nastavlja ga udarati nogom po glavi. Zatim se pojavljuje još jedan mladić, i on tuče dječaka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Taj je video snimljen ispred škole u Gornjem Knegincu, a na internetu su ga navodno objavili upravo mladići koji su tukli dječaka. "Bila je to valjda poruka tih delinkvenata ostaloj djeci. To nije, na žalost ništa novo, a cijela općina zna za skupinu mladića koja maltretira ostale mještane", ispričali su zabrinuti roditelji iz općine Gornji Kneginec.

Načelnik općine Goran Kaniški kaže kako je upoznat s problemom, ali je nemoćan, baš kao što su nemoćni i predstavnici osnovne škole. "Znamo o kome je riječ, odnosno čija su to djeca. No, ne možemo ništa dok nadležni ne reagiraju, a to je prije svega Zavod za socijalnu skrb Varaždinske županije", kaže Kaniški.

"Nemam saznanja o tom slučaju, jer nas o svakom počinjenom nasilju mora obavijestiti policija. Nakon obavijesti policije tim za delinkvenciju izlazi na teren, razgovara s roditeljima i maloljetnicima, te poduzima potrebne mjere u okviru obiteljsko pravne zaštite", rekao je Siniša Česi, ravnatelj županijskog Zavoda za socijalnu skrb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara