Matijašević: Zbog čega DORH i Vlada toleriraju štetan ugovor s MOL-om?

Matijašević: Zbog čega DORH i Vlada toleriraju štetan ugovor s MOL-om?

Foto: Dragan Matić / Cropix

HRVATSKA udruga sindikata zabrinuta je za sudbinu 8.500 radnika u INA-i o čemu su izvijestili ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka.

"S obzirom na činjenicu da je ugovor koji je na snazi između MOL-a i države nepovoljan, da Mađari ne ispunjavaju preuzete obaveze u najključnijim detaljima što uzrokuje veliku neizvjesnost, tražili smo da se precizno odgovori na pitanja od vitalnih interesa", rekao je predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažnija pitanja koja su zanimala sindikaliste je zatvaranje Rafinerije nafte Sisak, nedovoljno investiranje u njenu obnovu te pokušaj MOL-a da kroz svoja upravljačka prava izdvoji maloprodaju iz INA-e. Matijašević kaže da bi se tako bitno smanjila prava radnika u tom segmentu poslovanja te smanjio broj radnika u cijeloj INA-i. Još se jednom osvrnuo na ugovor između Vlade i MOL-a oko INA-e.

"Ako su istovremeno bila puna usta postojećeg nepovoljnog i po hrvatske interese štetnog ugovora, zbog čega Državno odvjetništvo i hrvatska Vlada i dalje toleriraju takav štetan ugovor", upitao se Matijašević.Ministar Vrdoljak je rekao da će odgovore na sva pitanja tražiti od MOL-a te odgovore proslijediti sindikalistima, ali nije određen rok u kojem će se to dogoditi.

Sindikalisti su od ministra tražili i odgovor na pojedine medijske napise po kojima država namjerava osnovati novu naftnu kompaniju, no o tome nisu dobili nikakav odgovor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara