Merkel: Nije vrijeme za širenje Europske unije!

Merkel: Nije vrijeme za širenje Europske unije!

Foto:  vlada.hr

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel smatra kako Europska unija nije u stanju u bliskoj budućnosti primati nove članice. 
 
"Sredinom 2013. Uniji će još vjerojatno pristupiti Hrvatska kao 28. zemlja članica", rekla je kancelarka u obraćanju Njemačkom parlamentu, nekoliko sati prije sastanka na vrhu EU-a koje će se održati danas popodne prenosi Deutsche Welle.  
 
Naime, Merkel je naglasila da u ovom trenutku se neće donositi odluke o početku pristupnih pregovora s daljnjim zemljama. 
 
"Za to, prema našem mišljenju, još nije vrijeme", rekla je Angela Merkel dodajući da će se u budućnosti još pažljivije nego do sad provjeravati jesu li zemlje kandidati za pristupanje Uniji ispunile standarde koji se od njih zahtijevaju na gospodarskom planu i po pitanju konkurentnosti. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Njemačka kancelarka u svom govoru pred njemačkim parlamentarcima istaknula je kako mjere štednje koje se provode u Irskoj, Španjolskoj, Portugalu i Grčkoj pokazuju dobre rezultate no da građanima tih zemalja nije lako.  
 
"Ali trud nije uzaludan. Napori pokazuju rezultate."
Odala je priznanje Irskoj koja je smanjila svoj deficit, te pohvalila Portugal, Španjolsku i Grčku zbog smanjenja troškova plaća prenosi DW. 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara