"Milanović obilazi SDP-ovce kao Račan 2003. kad se predosjećalo da će SDP izgubiti izbore"

"Milanović obilazi SDP-ovce kao Račan 2003. kad se predosjećalo da će SDP izgubiti izbore"

Foto: Hina

SASTANAK predsjednika SDP-a Zorana Milanovića s riječkim SDP-ovcima trajao je tri sata, no o njegovu sadržaju nisu željeli govoriti ni Milanović ni predsjednik riječkog SDP-a Vojko Obersnel.

Novinarima, koji su pred dvoranom u zgradi Euroherca čekali završetak sastanka, Obersnel nije želio reći što se događalo, samo je na upit je li riječki SDP pacificiran kazao da riječku gradsku organizaciju nije nikada ni trebalo pacificirati. Ona ima svoj stav, koji je vrlo je jasno izrečen i na ovom sastanku, rekao je. Odgovorio je potvrdno na novinarsko pitanje je li zadovoljan.

Predsjednik SDP-a Milanović nije odgovarao na pitanja koja su mu postavljali novinari kad je izašao iz dvorane u kojoj je održan sastanak.

Svoje dojmove je iznio samo član riječkoga SDP-a Hrvoje Štefan, koji je sastanak napustio oko pola sata prije većine ostalih. Rekao je da ga ovaj skup i Milanovićev obilazak gradskih organizacija podsjeća na 2003. godinu, kad je tadašnji predsjednik SDP-a Ivica Račan obilazio stranačke organizacije i kada se, kako je rekao Štefan, predosjećalo da će SDP izgubiti izbore.

Smatra da obilascima stranačkih organizacija Milanović pokušava konsolidirati svoju poziciju na čelu stranke. Nije bilo suvisle rasprave, o bitnim pitanjima - o tome zašto smo došli u situaciju u kojoj jesmo - se ne govori i ne raspravlja, rekao je. Štefan je kazao da je jedan od članova na večerašnjem sastanku predložio da bi bilo najbolje za stranku da Milanović odstupi s čelnog mjesta kao i da se postavilo pitanje o smjeni riječkih kadrova iz državnih poduzeća.

Komadina nije došao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku zatvorenom za javnost bilo je pedesetak članova SDP-a iz Rijeke, među kojima bivši ministar Željko Jovanović, gradski i županijski vijećnici SDP-a i ostali članovi.

Milanovića su pri odlasku zaustavili članovi riječke neformalne skupine Pokret otpora, koji često optužuju gradske vlasti, pravosudna tijela u Rijeci i neke poduzetnike za spregu i korupciju. Poduzetnica Slavica Šota, članica te skupine, kazala je Milanoviću da se "pazi Vojka Obersnela" te mu čestitala na smjeni ministra financija Slavka Linića.

Zoran Milanović je u protekla tri dana posjetio gradske organizacije SDP-a u Primorsko-goranskoj županiji i to Novi Vinodolski, Crikvenicu, Rab, Opatiju, Kastav te na kraju Rijeku.

Čelnik primorsko-goranskih SDP-ovaca i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina nije prisustvovao večerašnjem, kao ni tim sastancima. Danas je kazao kako bi njegova nazočnost opterećivala sastanke predsjednika SDP-a Zorana Milanovića s članstvom u toj županiji.

U Rijeku su s Milanovićem došli Tomislav Saucha i glavni tajnik stranke Igor Dragovan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara