Milanović otvorio "materijalno neisplative, ali ljudima važne" ceste na Hvaru

Milanović otvorio "materijalno neisplative, ali ljudima važne" ceste na Hvaru

Foto: Hina

NOVOIZGRAĐENA jelšanska obilaznica i rekonstruirana dionica ceste Jelsa-Poljice ukupne dužine 14,5 kilometara, u što su Hrvatske ceste investirale oko 60 milijuna kuna, službeno su otvorene u utorak, a svečanosti su nazočili predsjednik Vlade Zoran Milanović, ministar prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i ministar turizma Darko Lorencin.

Tom obilaznicom i dionicom ceste, kako je rečeno, rasteretit će se prometne gužve u Jelsi, posebno za vrijeme turističke sezone, a povećat će se i sigurnost prometa na tom dijelu otoka Hvara.

Milanović je istaknuo kako je jelšanska obilaznica i obnovljena dionica ceste Jelsa-Poljice, na kojima su radovi trajali dvije godine, dio ekonomskog programa njegove Vlade.

„Vlada je u ovo i u još neke projekte u Jelsi uložila više od 100 milijuna kuna“, rekao je Milanović. Stara cesta uz obalu bila je derutna i opasna za promet i nova će povećati sigurnost, a time će se poboljšati i kvaliteta života na tom dijelu Hvara, gdje živi oko 1500 ljudi, rekao je.

„Ova cesta nije klasični gospodarski porjekt jer nije materijalno isplativa, ali je ljudima važna", rekao je. Danas otvorena cesta s jelašnskom obuilaznicom je ono, kako je rekao, „što smo mi (Vlada) napravili“.

Jedinstveni projekt

Ministar Hajdaš-Dončić je istaknuo kako će se obilaznicom i cestom Jelsa-Poljice pridonijeti sigurnosti prometa i izbjeći će se ljetne prometne gužve.

Dionica Jelsa-Poljice dio je državne prometnice D 116 Jelsa-Sućuraj, koja je ukupno duga 53 kilometra. Ministar Hajdaš-Dončić je najavio da će se za obnovu preostalog dijela te ceste pokušati dobiti većinom nepovratna sredstva iz fondova Europske unije.

„Ta prometnica je jedinstven projekat u koji se mora uključiti luke, a vjerojatno i vodoopskrbu“, rekao je Hajdaš Dončić.

Premijer i ministri u Jelsu su stigli hidroavionom koji prometuje na liniji Divulje-Jelsa.

Premijer Milanović je po završetku svečanosti u Jelsi otišao u grad Hvar. U poslijepodnevnim će satima otputovati na Lastovo, gdje će nazočiti prikazu pokladnih običaja Lastovo Culjane u Gornjoj Luci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara