Ministar Jovanović poručio: Kardinale Bozaniću, dezinformirate narod!

Ministar Jovanović poručio: Kardinale Bozaniću, dezinformirate narod!

Foto: Bruno Konjević (Cropix)

NAKON brojnih kritika Crkve te dijeljenja letaka protiv uvođenja zdravstvenog odgoja u škole, ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović poručio je da Crkva dezinformira javnost, a roditelje pozvao da se bolje informiraju.

"Letak koji je posljednjih dana dijelila Crkva vrvi krivim informacijama koji iskrivljuju sliku o zdravstvenom odgoju koji predstavlja pomak u obrazovanju", poručio je Milanović. Kardinalu Josipu Bozaniću koji je istaknuo kako letcima samo žele informirati javnost Jovanović je poručio kako je dezinformiraju.

"Zdravstveni odgoj ne razara čovjeka i obitelji već upravo suprotno, potiče roditelje da o zdravstvenim temama češće razgovaraju što, na žalost,danas nije slučaj", zaključuje Jovanović.

Što se tiče literature koju u svojim letcima kritizira Crkva, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović ističe kako je ona namijenjena isključivo nastavnicima kako bi se dodatno educirali te da niti jedne riječi niti citata iz njih nema u kurikulumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Jovanović apelirao je pak na roditelje da se informiraju na službenim internetskim stranicama Ministarstva o onome o čemu će njihova djeca učiti te ih je pozvao da sa svojom djecom, koja će u školi učiti o spolnosti, nakon toga sjednu i zajednički donesu zaključak koji Ministarstvo nikome ne nameće.

Jovanović "oprao" dopredsjednicu Grozda: "Može vas biti sram"

Na Jovanovićevoj press konferenciji pojavili su se i predstavnici Udruge Grozd. Kristina Pavlović, dopredsjednica Grozda, ministra je upitala hoće li odustati od spornih dijelova literature. "Kurikulum će se provoditi kako je predložen", odbrusio joj je Jovanović.

Pavlović je pokušala ući u polemiku s Jovanovićem, ali ministar je vrlo brzo presjekao njene provokacije. "Može vas biti sram zato što ste zlonamjerno, neistinito i lažno informirali javnost izvlačenjem četiri citata iz kurikuluma", kazao je Jovanović.

"Od zdravstvenog odgoja ne odustajemo. Štoviše, nakon njegove eksperimentalne primjene za dvije godine ga planiramo i proširiti", zaključio je za kraj resorni ministar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara