Ministar Matić o Kolindinom sastanku sa šatorašima na Pantovčaku: Mogla je i mene zvati

Ministar Matić o Kolindinom sastanku sa šatorašima na Pantovčaku: Mogla je i mene zvati

Foto: FAH

MINISTAR branitelja Predrag Matić osvrnuo se danas na sastanak Kolinde Grabar-Kitarović i predstavnika prosvjednika iz Savske, koji se održava na Pantovčaku.

Matić je rekao kako se hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u nekoliko navrata razgovarala s braniteljima koji prosvjeduju ispred Savske 66, ali da još uvijek na razgovor nije pozvala i njega, kao resornog ministra.

> Glogoški došao Kolindi na Pantovčak

"Današnji sastanak je četvrti ili peti put da se predsjednica sastaje s prosvjednicima, a još uvijek se nije sjetila da postoji legalni, zakonito izabrani ministar hrvatskih branitelja", izjavio je ministar Matić nakon sjednice Vlade te dodao kako bi mu bilo drago da ga pozove pa da čuje drugu stranu priče.

Rekao je kako je spreman i pred medijima potpuno argumentirano iznijeti sve što se tiče prosvjeda hrvatskih branitelja da se, kako kaže, vidi i konačno utvrdi da li je to politički uvjetovano ili stvarno.

Braniteljska prava neće se dirati

"Još jednom mogu reći da nikakva prava hrvatskih branitelja nisu dirana niti će biti dirana. A dostojanstvo branitelja i dignitet ne može se zaštititi zakonom. Dostojanstvo se stječe ponašanjem, vladanjem na ulici i u društvu. To se vjerojatno može propisati samo u Sjevernoj Koreji", poručio je Matić.

Na upit novinara što ako predsjednica zatraži i njegovu ostavku rekao je da je "sve moguće", a na pitanje očekuje li da će predsjednica pozvati branitelje da odu iz Savske odgovorio je da to treba pitati nju.

Matić: Predsjednica pokazala kako ne poštuje ministra

Ministar Matić naglasio je kako itekako poštuje instituciju predsjednika odnosno predsjednice države. "Na žalost, u suprotnom smjeru to do sada nije pokazano. No, mandat je tek počeo. Imamo vremena", kazao je.

Rekao je i kako mu je žao što je zvala ministra obrane Antu Kotromanovića, ali ne i njega.

"Naravno da mi je žao. Kako branitelji broje 130 dana svoga prosvjeda, tako i ja trpim svih tih 130 dana i vjerojatno ću trpiti još, do slijedećih parlamentarnih izbora. Zašto me nije pozvala, to trebate pitati nju", ponovio je Matić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara