Mitropolit Porfirije primio nuncija Alessandra D´Errica

Foto: Hina

MITROPOLIT zagrebačko-ljubljanski Porfirije primio je danas u Duhovnom centru Mitropolije u Zagrebu apostolskog nuncija u Hrvatskoj nadbiskupa Alessandra D'Errica.

Kako je priopćeno iz Mitropolije, u razgovoru u ozračju kršćanske ljubavi i međusobnog poštovanja sugovornici su razmijenili mišljenja o mnogim problemima s kojima se Pravoslavna i Katolička crkva suočavaju u Europi i diljem svijeta, a posebno na području Hrvatske i Srbije.

Jedan od zaključaka jest da u svijetu kojim prevladavaju različiti oblici egoizma, sukobi među pojedincima, skupinama, narodima i državama pravoslavci i katolici moraju doživljavati Kristove riječi: "Da svi jedno budu..." i dosljedno, usprkos svijesti da je put prema jedinstvu dug i mukotrpan, izvršavati tu Gospodinovu zapovijed.

Međusobna ljubav jedina je prava pretpostavka budućem jedinstvu, a da bi se do nje došlo, potrebno je upoznati se, nužan je dijalog. Radi što boljeg upoznavanja, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije i apostolski nuncij D'Errico dogovorili su se da će zajedno organizirati mnoge projekte i aktivnosti koji bi trebali biti od koristi svim ljudima, neovisno o tome kojemu narodu i vjeri pripadaju, ističe se u priopćenju iz Mitropolije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara