Može i gore od K-bonova: Radnici u Novom Sadu umjesto plaće dobili - paštetu

Može i gore od K-bonova: Radnici u Novom Sadu umjesto plaće dobili - paštetu

Foto: www.021.rs

JEDNA tragična i pomalo bizarna vijest dolazi nam iz Novog Sada, gdje su radnici tamošnjeg poduzeća Neobus, umjesto osam neisplaćenih plaća, dobili jednokratnu pomoć u vidu dvije vrećice s paštetom i deterdžentom, javlja Radio 021.

Paketi su stigli na inicijativu regionalnog tajnika za rad Miroslava Vasina, jer ni nakon brojnih obećanja i isplati plaća novac za izgladnjele radnike nije osiguran. Kao dodatni apsurd očitava se činjenica da su bivši predsjednik Tadić i vojvođanski premijer Pajtić ne tako davno privatizaciju Neobusa ocijenili kao najbolju privatizaciju u Srbiji, prenosi B92.

Radnik "Neobusa" Milko Drobnjaković sliježe ramenima pored žutih vreća, za koje kaže da bi ih najradije bacio, ali kako nije primio plaću mjesecima, morat će prihvatiti i ovo što su dobili. "Kao što možete vidjeti, od te silne najbolje privatizacije ostale su nam ove vrećice, koje mi se gade i koje vidim kao poniženje, ali ih moram uzeti", kazao je Drobnjaković za Radio 021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gazda na godišnjem u Cannesu, a radnike 'ko šiša

Drobnjaković priča kako je proizvodnja još i kako-tako išla, dok gradska poduzeća nisu počela ignorirati ponude Neobusa prilikom javnih nabava. Zbog toga je i saudijski vlasnik digao ruke od poduzeća, jer "ne može očekivati uspjeh kad Neobus ne može prodati autobus ni u svom gradu".

"Dobivamo udarce sa svih strana, ali nekako najteže pada činjenica da je Grad digao ruke od nas. Oni su samo prošle godine ukupno kupili pedesetak autobusa, sve od nekih 'tašna-mašna' firmi, iako su naše ponude bile i kvalitetnije i jeftinije. Izgleda da se netko namjerio da nas uruši, kako bi stavio šapu na ovo naše vrijedno zemljište, a proizvodnju i radnike 'ko šiša", bijesan je ovaj omršavjeli radnik.

Predsjednik sindikata u tvrtci, Milan Šuštum, za Radio 021 kazao je kako Neobus ne može ni u stečaj - šeik Ali Magrabi Mohamedali je do rujna na godišnjem odmoru u Cannesu, proizvodnja stoji, a radnici ne dobivaju plaće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara