Na zagrebačkim Vrbanima otvoreni nova škola i vrtić

Ilustracija: Shutterstock

NOVI vrtić koji će pohađati 300-tinjak djece otvoren je jutros u zagrebačkom kvartu Vrbani. Radi se o područnom objektu vrtića Kustošija te u njemu postoje i jaslički i vrtićki odjeli.

Ravnateljica vrtića Silvija Grepl-Šain navela je što se sve u vrtiću nalazi: "Uz 12 odgojnih skupina tu je kompletna logistika, praona, kuhinja, prekrasni dvorišni prostori namijenjeni igri djece. Naravno, cijela didakta ima potrebne certifikate te je potpuno sigurna za djecu", rekla je Grepl-Šain.

"Vrtićarci" su zajedno sa svojim tetama preseljenje u novi objekt proslavili veselom priredbom punom pjesme i plesa. Novi vrtić otvorio je gradonačelnik Milan Bandić uz obećanje da će popraviti stanje i u onim kvartovima koji vape za novim smještajem vrtićaraca. Vrbani su sada na listi riješenih problema, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. "Na tragu mjera i strategije rješavanja nedostatka kapaciteta u dječjim vrtićima Grada Zagreba, ovdje smo otvorili 300 novih mjesta i riješili problem stanovnika ovog dijela Zagreba. Važno je istaknuti da trenutno imamo više od 500 slobodnih mjesta u vrtićima Grada Zagreba, tako da svaki roditelj koji želi smjestiti svoje dijete, to može i učiniti", rekao je Lovrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah uz novi vrtić nalazi se i nova škola na Vrbanima, koja je također otvorena na prvi dan nove školske godine i spremno je dočekala učenike. U osnovnu školu Alojzija Stepinca ići će 425 učenika, što novoupisanih, što onih koji su nastavu do sada pohađali na drugim lokacijama. "Mi smo presretni što smo nakon 22 godine uspjeli dobiti svoju zgradu. Zgrada je prekrasna, prekrasno je opremljena, moći će se održavati suvremena nastava. Učenicima bih poručila da ćemo se svi skupa truditi da dobre tradicije sa stare adrese prenesemo u ovu zgradu i da ćemo im pomagati u svim njihovim potrebama", rekla je ravnateljica Nevenka Protega.

U novoj školi bit će otvorena i nova radna mjesta, njih 20-ak. Besplatni udžbenici do otvorenja još nisu bili na klupama, no, stići će možda već sutra, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je školu i otvorio. "Ovo su najmoderniji vrtić i najmodernija škola u Hrvatskoj. Nitko sretniji od mene danas ovdje i nitko sretniji od mene sutra kada dođu udžbenici na klupe", rekao je Bandić. A s novom školom sretni su i đaci.

Novi vrtić na Vrbanima koštao je nešto više od 28 milijuna kuna, dok je izgradnja škole bila investicija vrijedna 45,5 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara