Natjecanjem "Medeno srce Zagreba" završava osmo izdanje Hrvatskog kuharskog kupa

Foto: Press fotografija

NATJECANJEM 5. kola "Medeno srce Zagreba" završit će osmo izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

Tijekom 2012. i u prvoj polovici 2013. godine održana su natjecanja u Vinkovcima, Kutini, Čakovcu i Bjelovaru, a posljednje se održava 16. i 17. rujna u Zagrebu. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice.

Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svaki može sa sobom povesti i jednog pomoćnika. Na svakom natjecanju najboljima se dodjeljuju priznanja za plasman - po pojedinačnim kategorijama te u ukupnom poretku. Deset najbolje plasiranih u pojedinoj kategoriji osvaja bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu. Plasman na 1. mjesto, primjerice donosi 100 bodova, na drugo 85 itd. Ukupni poredak u Hrvatskom kuharskom kupu dobiva se zbrajanjem bodova pojedinog natjecatelja ostvarenih u sve tri kategorije natjecanja te najbolji osvaja veliku kristalnu kuhaču.

Prema dosadašnjim rezultatima neizvjesnu borbu za veliku kristalnu kuhaču i ostale vrijedne nagrade vodit će Damnjan Draganić, Mladen Habunek i Zoran Herman.

Natjecanje 5. kola održava se u organizaciji Udruge kuhara Grada Zagreba, a na njemu će sudionici pripremati svečane hladne plate od svježeg lososa, rotkvica i sireva, glavno jelo od pilećih prsa i šparoga ili špinata, a slastičarsko umijeće pokazati će kod pripreme hladnog deserta od meda, jagoda i čokolade.

Radove natjecatelja ocjenjivat će eminentni kuhari i slastičari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a, Stanko Erceg, Gostimir Dragić, Marinko Jurešić i Marijan Hornung koji će osobitu pažnju posvetiti vanjskom izgledu, sastavu i, naravno, okusu jela. Kreativnija i složenija jela bit će posebno vrednovana.

Pozivamo Vas da prisustvujete još jednom kuharskom spektaklu i festivalu okusa na završnoj večeri uz degustaciju pripremljenih jela te proglašenje pobjednika i dodjelu kristalnih kuhača u utorak, 17. rujna s početkom u 20:00 sati u hotelu Sheraton u Zagrebu.

*****

"Medeno srce Zagreba"
Hotel "Sheraton" Zagreb; 16.-17. rujna 2013.


 
PROGRAM NATJECANJA:

1. dan, ponedjeljak 16. rujna
17:30 - sastanak s natjecateljima
19:00-23:00 - rad u kuhinji

2. dan, utorak 17. rujna
od 06:00 - rad u kuhinji
15:00 - ocjenjivanje deserta - plata i 2 tanjura
16:30 - ocjenjivanje svečane hladne plate
18:00 - ocjenjivanje toplih jela - 2 tanjura
19:15 - ocjenjivanje toplih jela - tople kupke
20:00-00:00 - svečana večera, proglašenje pobjednika i dodjela priznanja te kristalnih kuhača

SUDIONICI NATJECANJA:

Zoran Herman, Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije
Mladen Habunek, Vindija d.d., Varaždin
Denis Zec, Hotel & Spa Iadera - Falkensteiner, Zadar
Damnjan Draganić, Hotel & Spa Iadera - Falkensteiner, Zadar
Erich Glavica, ERIX d.o.o., Koprivnica
Zlatko Šušlje, MV TREND d.o.o., Karlovac
Željko Brajković, Hotel Sheraton, Zagreb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara