Ni ZET nije odolio spajanju slobodnih dana: "Otežavaju život nama koji normalno radimo"

Ni ZET nije odolio spajanju slobodnih dana: "Otežavaju život nama koji normalno radimo"

Foto: Arhiva

DOBRO poznatom fenomenu spajanja slobodnih dana nije odolio ni zagrebački ZET, koji je odlučio da u petak, dan nakon blagdana Tijelova, stavi subotnji vozni red.

To podrazumijeva prorijeđen vozni red, ali i ukidanje nekih tramvajskih i autobusnih linija, što će zagorčati život svima onima koji u petak normalno rade i na posao putuju javnim prijevozom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nepravednim i neodgovornim smatra i naša čitateljica Željka, koja ističe kako bi ZET trebao biti na usluzi građanima, a ne stvarati vlastita pravila. "Osmi lipnja je redovan radni dan za većinu nas koji si ne možemo priuštiti spajanje. Nije u redu da ZET u petak stavlja subotnji vozni red i samim time ukida dio voznih linija, a nama koji se vozimo gradskim prijevozom time otežava odlazak na radna mjesta", ističe Željka.

"Na blagdan Tijelovo, u četvrtak, 7. lipnja u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se nedjeljni vozni red. U petak, 8. lipnja u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se subotnji vozni red. Izuzetak su autobusne linije 107 Jankomir - Žitnjak, 159 Savski most - Strmec Odranski, 222 Remetinec - Žitnjak i 236 Čavićeva - Kampus Borongaj na kojima će se primjenjivati vozni red radnog dana", stoji u obavijesti ZET-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara