Nitko ih nije ni pitao: Umjesto u Bandićeve fontane, mještani Trnja novac bi uložili u poboljšanje infrastrukture

Foto: Goran Mehkek/Cropix

"BANDIĆEVE fontane" čije je otvorenje najavljeno oko Božića podijelile su građane. Prvi komentari posjetitelja pozitivni, mještani Trnja negoduju.

Gotovo 18 i pol milijuna kuna cijena je koju je grad platio za fontane nasuprot NSK. Sitnica za grad koji ima ambiciju postati europska metropola, složit će se pojedini građani.

"Ljudi su bezobrazni, naravno da sve košta, ali zato se i grad obnavlja" kaže jedna građanka, drugi pak komentiraju: "Ideja je u redu, ali je malo skupa"

Radovi još uvijek traju, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zadovoljno trlja ruke i tvrdi:

"Ovo će biti najljepša potkova na svijetu, Lenucijeva, Lenuci je imao viziju da ovo uklopi u Zagreb i da Zagreb uklopi u Lenucijevu potkovu, a mi imamo viziju da na toj Lenucijevoj potkovi razvijemo projekt, kojega bi bio dostojan i ponosan moj imenjak Lenuci da se probudi ", istaknuo je već ranije Bandić.

Mještani Trnja nisu presretni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No nisu svi presretni. Mještani Trnja, gdje se fontane nalaze, smatraju kako se navedeni novac ipak mogao bolje utrošiti. 

"Građani su podijeljeni. Većina njih je, kad je riječ o fontani u smislu podizanja kvalitete prostora, zadovoljna, no kad im kažete koliko to košta onda su nezadovoljni razmišljajući kako su se ta sredstva mogla utrošiti u druge prioritete koje trebaju građani Trnja i Zagreba", kaže predsjednik gradske četvrti Ivan Bare. Među prioritetima je uređenje školskih objekata i izgradnja novih, ali i uređenje prometnica.

"Posebno prometnica Prisavlje koja ide od Savske do Marohnićeve i tu prekida da bi nastavila od Ruždjakove do Držićeve. Prostor starog Trnja oko HRT-a je izoliran, u prometnom je džepu, a mi već cijeli decenij raspravljamo kako bi to trebalo napraviti", kaže Bare.

U Trnju danas živi više od 42 tisuće građana, a iz gradskog proračuna za male komunalne akcije godišnje uživaju oko pet milijuna kuna.

Tim sredstvima nastoje odraditi što više akcija. od poboljšanja niza prometnica, nogostupa do staza i dječjih vrtića. Kad je riječ o novoj godini i novim zahvatima, Bare nije optimističan.

"Očekivanja su realna. Građani su svjesni u kakvim vremenima živimo i da novaca nema, da su stale investicije. Vi više u Gradskoj četvrti nemate ni jednu dizalicu, da se nešto radi, gradi...", poručuje Bare.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara