Njemačka očekuje da Grčka do srijede ima konkretne prijedloge

Njemačka očekuje da Grčka do srijede ima konkretne prijedloge

Foto: FAH

NJEMAČKA od Grčke zahtijeva da svoje prijedloge iznese do izvanrednog sastanka ministara eurozone u srijedu, rekao je danas glasnogovornik njemačkog ministra financija Wolfganga Schaeublea.

"Grčka vlada dotad bi morala iznijeti prijedlog o načinu na koji bi se stvari trebale odvijati", rekao je Martin Jaeger na redovnoj konferenciji za novinare u vladi.

Čelnik euroskupine Jeroen Dijsselbloem najavio je održavanje izvanrednog sastanka ministara eurozone posvećenog Grčkoj u svjetlu činjenice da sadašnji program pomoći toj zemlji prestaje krajem veljače.

EU želi uvjeriti Grčku da zatraži produljenje programa kako bi spriječila bankrot države i paniku na tržištima, ali Atena to odbija jer se želi osloboditi jarma reformi i mjera proračunske politike koju joj nameću kreditori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U ovom trenutku nije jasno kakvo je točno stajalište grčke vlade o pitanjima o kojima se raspravlja" i o onome što bi se trebalo događati u tjednima koji slijede do isteka programa, pojasnio je glasnogovornik.

Uoči izvanrednog sastanka euroskupine u srijedu, u Istambulu se u ponedjeljak i utorak održava sastanak ministara financija skupine G20.

"Jasno je da Grčka nije tema u službenom programu sastanka, ali za očekivati je da će se ona spominjati na bilateralnim susretima" na rubu summita, ustvrdio je Jaeger.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara