Oba Kerumova zamjenika u sukobu interesa: I Visković primala naknadu na koju nije imala pravo

Foto: Hina

OBA KERUMOVA zamjenika u sukobu su interesa. Ne samo da su Čistoća, Vodovod i kanalizacija te Promet isplatili Juri Šundovu gotovo 300 tisuća kuna naknade za obavljanje dužnosti predsjednika Skupštine tih trgovačkih društava, nego je Turistička zajednica Grada Splita isplatila čak 68 tisuća Anđelki Viskovića na ime obnašanja dužnosti predsjednice.

Anđelka Visković primala je po dvije tisuće kuna naknade mjesečno u 2010., 2011. i 2012. godini, dok je Kerum nakon svađe nije razriješio. Uskočio je odani Jure Šundov koji je na taj način tijekom par zadnjih mjeseci 2012. i preostalog mandata u 2013. godini uprihodio još 14 tisuća kuna povrh dogradonačelnike plaće i onih već konstatiranih gotovo 300 tisuća kuna. 

Novac zamjenici mogu zadržati, nitko ga neće tražiti nazad

Što su dobili, zamjenici će, čini se, i zadržati, jer po objašnjenju Povjerenstva za sprječavanje interesa, povrat sredstava mogu tražiti samo oni koji su sredstva i isplatili, a to su trgovačka društva u vlasništvu Grada Splita te Turistička zajednice.

Kako smo već imali prilike čuti, firmama, a i Gradu Splitu, kao osnivaču i većinskom vlasniku, ne pada na pamet išta pitati nazad tako da je sva prilika da će i Šundov i Visković bez problema zadržati novac koji im po više točaka Zakona o sprječavanju sukoba interesa kao dužnosnicima na plaći nije smio biti isplaćen.

Baldasar se zaletio što je vratio novac? 

Jedini koji se pridržavao slova zakona bio je tako gradonačelnik Ivo Baldasar koji je nakon pola godina primanja naknade u TZ-u i Čistoća novac vratio. A ni to nije išlo najlakše. Baldasar je sam odlučio vratiti 8 tisuća kuna Čistoći, a sa 12 tisuća kuna Turističke zajednice se mislio. I na kraju, pod pritiskom medija, odlučio i to vratiti. A i nije morao. Novac nitko ne bi tražio natrag.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara