Od ranog jutra kolone prema moru, nesreće stvarale dodatne gužve

Foto: Hina

VIKEND gužve uobičajene za ljetnu sezonu od jutra vladaju na hrvatskim prometnicama, posebice na cestama prema moru i uz obalu. Dodatne gužve stvaraju prometne nesreće.

Izvješće HAK-a u 19 sati:

Promet je pojačan na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, na Krčkom mostu u oba smjera, duž jadranske obale na prilazima turističkim središtima i Istarskom ipsilonu.
Povremeno su mogući zastoji i vožnja u koloni, posebice u blizini odmorišta, čvorova i kroz tunele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na autocesti A1 pred naplatnom postajom Lučko, na izlasku kolona vozila koja se kreće duga je oko 4km, na A2 Zagreb-Macelj pred naplatnom postajom Trakošćan u smjeru GP Macelj kolona vozila duga je oko 4,5 km, na A7 pred naplatnom postajom Rupa kolona vozila u smjeru mora duga je oko 6 km, a u smjeru GP Kaštel kolona vozila koja se kreće duga je oko 1,5 km.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1.

Subotu obilježava smjena gostiju

Pojačan je promet i u splitskoj luci. Koordinator prometa Ante Mrvica jutros je rekao kako očekuje njegovo daljnje jačanje.
 
"Promet će još rasti. Na svim linijama je jak. Neke veće gužve još nema. Međutim možemo očekivati veći povratak. Riječ je o smjeni gostiju, no više putnika očekujemo prema otocima nego što će ih se vratiti", izjavio je Mrvica za Media servis.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara