Od subote smeće ostaje na ulicama: U Varaždinu se prestaje odvoziti otpad!

Od subote smeće ostaje na ulicama: U Varaždinu se prestaje odvoziti otpad!

Foto: JLP (Ilustracija)

VARAŽDINSKI komunalci od subote prestaju odvoziti smeće! Nemaju ga, kako kažu, gdje smjestiti!

Naime, Ministarstvo zaštite okoliša zabranilo je rad privremenom odlagalištu otpada u Brezju, a alternativa još nije pronađena. Prema neslužbenim informacijama iz komunalne tvrtke Varkom, koje objavljuje portal eVaraždin, od subote se otpad neće odvoziti.

Varaždinci dnevno proizvode 40 tona otpada. Nakon što se kante za smeće napune, smeće bi lako moglo zatrpati ulice, kao što se nedavno dogodilo u talijanskom gradu Napulju.

Varkom je inače od 2006. godine otpad odlagao na "privremenom" odlagalištu u Brezju. To privremeno odlagalište trebalo je funkcionirati samo nekoliko mjeseci no to se proteglo na gotovo sedam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Habuš: Minirao nas je HDZ!

Sve oči uprte su u Gorana Habuša, gradonačelnika Varaždina, koji je u utorak na sjednici Gradskog vijeća trebao predstaviti novo rješenje za odlaganje otpada. No, Habušev plan u zadnji čas je propao.

"Imali smo rješenje za ovu situaciju, ali je ono minirano u razdoblju od ponedjeljka navečer do utorka ujutro. Mogu otvoreno reći da znam da je varaždinski HDZ minirao naše rješenje i kod toga stojim", kaže Habuš.

Cijeli je slučaj tako dobio političku dimenziju. Varaždinski HDZ-ovci tvrde da su Habuševe izjave skandalozne.

"Kako smo mogli nešto minirati kad nismo ni znali koji je gradonačelnikov plan? I dalje ne znamo što je planirao napraviti s otpadom", kaže Vlatko Vuković, šef varaždinskog HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara