Od više tisuća prijava protiv lažnih branitelja policija podigla samo 40 kaznenih prijava

Foto: FAH

"OD OBJAVE Registra hrvatskih branitelja policija je do sredine kolovoza nadležnim državnim odvjetništvima podigla četrdesetak kaznenih prijava zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo prijevare i krivotvorenja službenih isprava čime su stjecani lažni statusi branitelja", objavio je danas dnevnik Glas Slavonije pozivajući se na podatke triju ministarstava i to branitelja, obrane i unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo kako je u prosincu prošle godine ministar branitelja Predrag Matić izjavio kako je Registar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata od svoje objave ispunio svoju svrhu jer je do sada 55 lažnih branitelja izgubilo prava koja su imali, a nekoliko tisuća prijava protiv tzv. "lažnih branitelja" Ministarstvo je proslijedilo Ravnateljstvu policije. Ministarstvo je prvih mjeseci od objave Registra zaprimilo više tisuća prijava građana protiv tzv. "lažnih branitelja".

U rujnu prošle godine policija je objavila da je podigla 30 kaznenih prijava kao i da su odbacili 650 prijava. Prema danas objavljenim podacima policija je u godinu dana podigla još 10 prijava.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara