Olujna bura otežava promet

Olujna bura otežava promet

Foto: Hina

ZBOG olujne bure samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, dionica autoceste A6 između Kikovice i Delnica te Jadranska magistrala (DC8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Zbog opasnosti od naleta na životinje na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod izlaza Ivanić Grad, u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbog oštećenja odbojne ograde na autocesti A1 na 185. km između čvorova Gospić i Gornja Ploča, u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Radovi na zagrebačkoj obilaznici

Zbog radova na zagrebačkoj obilaznici (A3 Bregana-Lipovac) između čvorova Ivanja Reka i Kosnica na mostu Sava (od 39. km do 38. +950 km) u smjeru Bregane, vozi se suženim kolnikom. U vrijeme pojačanog prometa, osobito radnim danom od 7 do 9 sati te od 15 do 17 sati, korisnike koji se kreću u smjeru Zagreba poziva se da koriste izlaze Kraljevečki Novaki ili Popovec kako bi se izbjegle dodatne gužve.

Na autocesti A1 na čvoru Brinje zatvoren je izlaz u smjeru Zagreba (koristi se čvor Žuta Lokva), dok se kroz tunel Brinje od 8 do 20 sati vozi jednom tunelskom cijevi.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja (do 8. rujna), a za teretna vozila iznad 7,5 tona zatvoren je granični prijelaz Rupa.

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranska Novalja-Rab-Rijeka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara