Ostojić: Nije bilo prisluškivanja Jadranke Kosor!

Ostojić: Nije bilo prisluškivanja Jadranke Kosor!

Foto: Hine

UOČI sjednice Vlade ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić osvrnuo se na najavu bivše premijerke Jadranke Kosor da će se potruditi saznati istinu o navodnim dokazima obrane Ive Sanadera da je bila prisluškivana za premijerskog mandata.

"Ono što mogu sa sigurnošću potvrditi i reći je da sam naložio provjeru tih navoda. Ono što je već za sada utvrđeno i sigurno je da nije bilo prisluškivanja, ali ćemo provjeriti ostatak pitanja koji se može odnositi na neke druge mjere", rekao je Ostojić.

Kosor: Moguće je da se svašta događalo, zato ću tražiti da se sve izvede načistac

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman komentirao je moguće prisluškivanje Jadranke Kosor dok je bila premijerka. Ta afera izašla je na vidjelo kad je obrana Ive Sanadera ustvrdila da ima dokaze da su Kosor i Bajić dogovarali njegov progon. Tuđman je izvijestio kako Odbor još nije dobio prijavu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mehanizam je takav da na prigovor građana radi Vijeće za građanski nadzor ili ako dođe od institucija ili unutar toga, onda Odbor može sam napraviti svoje povjerenstvo koje će napraviti takvu istragu", rekao je Tuđman.

Kosor kaže da se još konzultira oko toga što može napraviti, no pozdravila je činjenicu da se glavni čovjek MUP-a Ranko Ostojić oglasio oko toga. Podsjetimo, Ostojić je rekao da nije bilo prisluškivanja, ali da se istražuje je li bilo kakvih drugih radnji.

"Svakako ću tražiti da se do kraja to izvede načistac. Ponavljam, ne zbog mene jer je to sada u ovom trenutku manje važno, nego zbog činjenice da je po naznakama koje smo čuli, moguće da se događalo svašta, a to ne bi bilo dobro", kazala je Kosor.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara