Kosor: Potrudit ću se doznati jesam li bila prisluškivana

Kosor: Potrudit ću se doznati jesam li bila prisluškivana

Foto: Arhiva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
NA SAZNANJA Sanaderove obrane da postoji dokument koji je sastavila policija i koji govori o komunikaciji bivše premijerke i DORH-a, odgovorila je Jadranka Kosor. Upitana zna li za dokument i je li to dokaz da je tražila progon Sanadera, Kosor je istaknula da prvi put čuje za dokument. Nalog za progon je odbacila.

Potrudit će se doznati istinu, jer ako dokument ukazuje na komunikaciju i sadržaj, to znači da je bila prisluškivana: "Prvi put čujem za takvu vrstu dokumenta. Jako ću se potruditi da doznam istinu o tome. Ako je to točno i ako postoji neki dokument u vrijeme dok sam bila predsjednica Vlade, onda bi to značilo da sam neovlašteno prisluškivana i praćena i svakako to se mora do kraja izvesti na čistac. Ono što mogu reći sada je isto što sam rekla i bezbroj puta. Kao predsjednica Vlade nisam izdavala i nisam mogla izdavati naloge za progon bilo koga, ali jednako tako nisam pristala na određene vrste pritisaka da sprječavam sa pozicija svoje moći, odnosno sa svoje pozicija da sprječavam ili pokušam zaustaviti bilo kakvu istragu prema bilo kome. Dakle, nikoga nisam proganjala, ali nikoga s te pozicije nisam ni štitila u smislu da sam tražila ili od Državnog odvjetništva policije ili Uskoka da nešto ne procesuira i da za nekim dokazima ne traga. Jako je zanimljivo ovo što sada prvi puta čujem i svakako da ću tražiti od svih nadležnih institucija, a očito da neki posjeduju neke dokumente, da se to do kraja istraži, jer to je, naravno, samo po sebi kazneno djelo", rekla je Kosor.

Što se tiče kontakata s DORH-om, to je poznata činjenica. "Sastajali smo se u Vladi zbog Poglavlja 23, kao i sa svima u sustavu pravosuđa koji su mogli učiniti nešto za završetak pregovora s EU", poručuje Kosor. Tajnih sastanaka nije bilo, nitko nije ulazio na stražnja vrata, decidirana je bivša premijerka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara