Ostojić predstavlja master plan zdravstvenog sustava

Foto: Hina

MINISTAR zdravlja Rajko Ostojić danas će u Banskim dvorima predstaviti master plan zdravstvenog sustava, odnosno Nacionalni plan razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica u Republici Hrvatskoj 2014.-2016., kako je njegov puni naziv.

Ovaj dokument ministar zdravlja Rajko Ostojić najavljuje već duže vremena, a od njega očekuje velike uštede u zdravstvenom sustavu.

"Postoji devet srednjoročnih mjera konsolidacije sustava, a jedan od njih devet upravo je master plan. Rezultate očekujemo koncem 2014., te u 2015. i 2016. godini i to je ta ušteda na godišnjoj razini od 400 milijuna kuna", u više je navrata isticao Ostojić.

Inače, zdravstveni master plan izradili su francuski stručnjaci, a košta je 200 tisuća eura koji su dobiveni pozajmicom Svjetske banke. Ministar Ostojić prošlog ga je tjedna predstavio Vladinoj radnoj skupini za praćenje reforme, a nakon što je od ostalih ministara dobio 'zeleno svjetlo', danas će ga predstaviti javnosti te na taj način uputiti u javnu raspravu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara