Ovoliko snijega nije bilo više od 50 godina: Zagrebačka hitna pomoć ima pune ruke posla

Foto: Tomislav Kristo / Cropix

PUNE ruke posla imala je danas i zagrebačka hitna pomoć. Na aktualne vremenske neprilike odnosilo se 25 posto intervencija, potvrdio nam je dr. Matija Rimac.

"U našoj ambulanti nije bilo gužve, ali smo imali puno posla na terenu i bilo je dosta ozljeda koje su vezane uz ove vremenske neprilike. Znači, ljudi su se posklizavali, padali, najčešće ozljede su bile ozljede nogu, iščašenje ili uganuće zglobova, rjeđe je bio koji prijelom potkoljenica ili ozljeda ruku i drugih dijelova tijela", istaknuo je Rimac.

Stupanj do proglašenja elementarne nepogode

Ovolika količina snijega u jednom danu u Zagrebu je zadnji put pala 1955. godine. Palo je više od 40 centimetara, a snijeg i dalje pada. Stanje u glavnom gradu je tek stupanj do proglašenja elementarne nepogode.

Iako je zimska služba od sinoć na terenu, promet je u totalnom kolapsu. Autobusi i tramvaji u promet se uključuju tek povremeno, kada je to moguće, a taksi je praktički nemoguće dobiti jer su zatrpani pozivima.

Više ZET-ovih tramvaja u snijegu je oštećeno, zbog čega su morali biti povučeni u spremište. Jedan građanin lakše je ozlijeđen kada je u Ilici otpao dio s tramvaja.

Snijeg blokirao ceste prema Sljemenu

Zagrebačka zimska služba od sinoć neumorno čisti gradske prometnice. Svih 208 ekipa je na terenu, potrošeno je 900 tona soli. U gradu manje više sve štima, no problem je Sljeme. Šef Zimske službe Hasan Đombić kaže:

"Najveći problem nam je sljemenska cesta gdje su zapušci od metar, metar i pol. Gore su naša tri vozila, borimo se i ne znamo hoćemo li danas uopće probiti", rekao je Đombić.

Prema prognozi snijeg bi trebao stati krajem dana. U tom slučaju, Đombić poručuje da će zimska služba do jutra očistiti sve ceste u gradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara