Pistorius ubio Reevu jer ga je varala s bivšim dečkom, igračem ragbija?

Pistorius ubio Reevu jer ga je varala s bivšim dečkom, igračem ragbija?

Foto: AFP

POLICIJA je kod Oscara Pistoriusa pronašla krvavu palicu za kriket, javljaju južnoafrički mediji. U južnoafričkim medijima u međuvremenu su se pojavile i nove informacije, prema kojima Reeva Steenkamp na tijelu nije imala samo rane od metaka, već je zadobila i udarac u glavu.

Policija još nije sigurna na koji način je palica točno upotrijebljena. Špekuliraju da je Pistorius svoju djevojku napao palicom prije nego ju je ustrijelio, a postoji i mogućnost da je Reeva koristila palicu ne bi li se pokušala obraniti od njegovog napada.

Nagađa se i o mogućim motivima ovog misterioznog slučaja. Mediji u Južnoj Africi objavili su kako postoji mogućnost da se radi o zločinu iz ljubomore. Naime, navodno je Pistorius ubio Reevu jer ga je varala s bivšim dečkom, igračem ragbija Francoisom Hougaardom.

Najpoznatiji svjetski paraolimpijac osumnjičen je za ubojstvo svoje djevojke. Iako svi detalji nisu poznati, Pistorius tvrdi kako je iz vatrenog oružja ustrijelio svoju 30-godišnju djevojku Reevu Steenkamp misleći da je riječ o provalniku. Upucao ju je s četiri metka kroz kupaonska vrata. Poznata južnoafrička manekenka htjela ga je iznenaditi za Valentinovo i probudila ga je rano ujutro. To je njegova strana priče u koju policija očito baš ne vjeruje.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamošnji list City Press danas piše da je Reevina lubanja bila smrskana i da je policija našla krvavu palicu za kriket.

Kako javljaju, policija je odbacila priču da je Pistorius zamijenio svoju djevojku s provalnikom, a sada istražuje što se točno dogodilo s palicom. Istražuju se dvije mogućnosti: prema prvoj je Reeva upotrijebila palicu kako bi se obranila, a prema drugoj je palicu upotrijebio Oscar kako bi razbio kupaonska vrata iza kojih se Reeve sakrila.

"Vjerujemo da ju je prvi metak pogodio u bok, nakon čega je pobjegla i sakrila se u kupaonicu. Pistorius je tada u nju ispucao još tri metka", rekao je anonimni policijski izvor.

Prijatelja zvao prije policije i hitne pomoći

Pistoriusov prijatelj, 27-godišnji Justin Divaris, izjavio je za novine Sunday People da ga je paraolimpijac nazvao prije nego je zvao policiju i hitnu pomoć. Divaris tvrdi da je poziv od Pistoriusa primio u 3:55 sati ujutro.

"Kroz plač je govorio 'Ubio sam svoju dragu. Bože, uzmi me'. Ništa mi nije bilo jasno. Pitao sam ga što govori. Rekao mi je da se dogodila strašna nesreća i da je ubio svoju djevojku", kaže Divaris koji se zatim zaputio prema Pistoriusovoj kući, ali tamo ga je dočekala policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara