Podignuta optužnica protiv odvjetnika Suića: Naplaćivao poslove koje nije obavio

Ilustracija: Shutterstock

JEDAN od odvjetnika bivšeg premijera Ive Sanadera, Goran Suić optužen je da je slavonskobrodsku tvrtku Đuro Đaković Aparati oštetio za gotovo 3,5 milijuna kuna jer joj je naplatio poslove koje nije obavio.

Suić, kojeg tamošnje Općinsko državno odvjetništvo tereti za poticanje na zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, optužen je da je toj tvrtki u dogovoru s njezinim bivšim direktorom Lukom Čarapovićem u dva navrata, 2005. i 2006., naplatio dva računa za odvjetničke poslove koje je obavilo drugo društvo.

Prema sumnjama tužiteljstva, odvjetnik Suić je s ranije optuženim bivšim direktorom Čarapovićem 2005. sklopio ugovore o zastupanju i aneks ugovora kojim je njegovo društvo preuzelo zastupanje u dva sudska spora. Od direktora je zatražio da mu isplati naknade za zastupanje za što mu je ispostavio i račune, iako je znao da njegovo odvjetničko društvo nije pred sudovima zastupalo tu tvrtku, budući je sve radnje zastupanja obavljao isključivo odvjetnik iz Slavonskog Broda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Direktor tvrtke je, po tvrdnjama tužiteljstva, znao da računi koje je mu je ispostavio Suić nemaju osnova, ali je naložio isplate. Po prvom ugovoru na račun odvjetničkog društva uplaćeno je u ožujku 2005. više od milijun kuna, a po drugom u ožujku godinu kasnije više od 2,3 milijuna kuna. Time se odvjetničko društvo na štetu tvrtke iz Slavonskog Broda okoristilo za gotovo 3,5 milijuna kuna, kaže tužiteljstvo.

Suić je za Hinu izjavio da još nije vidio optužnicu, ali pretpostavlja da je riječ o odvjetničkom poslu koji je obavljao u ime i za račun odvjetničkog društva Suić-Lovrić-Klobučar, čiji je bio član.

"Zbog tog slučaja Hrvatska odvjetnička komora je protiv našeg društva pokrenula postupak pred Komorom koja je utvrdila da to društvo nije počinilo ni težu niti lakšu povredu dužnosti i ugleda odvjetništva, već da je sve poslove obavilo u skladu sa Zakonom o odvjetništvu i propisima Komore", kazao je Suić.

Smatra da su razlozi pokretanja postupka protiv njega nakon deset godina druge naravi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara