Podržali ga SDP i HNS: Sabor neće smijeniti šefa HRT-a Radmana!

Foto: Tonči Plazibat / Cropix

GORAN RADMAN ostaje glavni ravnatelj HRT-a. Sabor o njegovoj smjeni uopće neće raspravljati.

Odlučio je tako saborski Odbor za medije, koji je dao podršku Radmanu. Za Radmanovu smjenu u odboru su glasali članovi HDZ-a, kao i predsjednik odbora Branko Vukšić iz Hrvatskih laburista.

Međutim, s obzirom da većinu članova Odbora čine zastupnici vladajuće koalicije, prijedlog da Sabor raspravlja o Radmanovim aferama i njegovom razrješenju je odbačen. Protiv Radmanove smjene je bio i HNS-ovac Goran Beus Richembergh, koji je donedavno tvrdio da Radman mora podnijeti ostavku.

Podsjećamo, zahtjev za Radmanovu smjenu pokrenuo je Nadzorni odbor HRT-a. Članovi NO-a smatrali su da Radman mora biti smijenjen zbog sukoba interesa, zbog toga što je zatajio hotel u Sloveniji u imovinskoj kartici, zbog interveniranja u program, zbog sumnjivog kadroviranja...

Članovi vladajuće koalicije u Radmanovim aferama, međutim, ne vide ništa sporno. SDP-ovac Ivan Račan tako je kazao da je NO prenapuhao optužbe protiv Radmana, iako je priznao da je glavni ravnatelj HRT-a "napravio neke greške".

Istog je mišljenja i HNS-ovac Damir Tomić, koji je kazao da su neke primjedbe NO-a opravdane, ali i da usprkos tome nema uvjeta da se zatraži Radmanovo razrješenje. Na kraju su uspjeli tek zaključiti da rasprava o stanju na HRT-u ovdje ne može završiti; odlučeno je da će Odbor održati tematsku sjednicu o HRT-u na kojoj će Radman podnijeti izvještaj o situaciji na Prisavlju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara