Policija odbila Stožer, ne mogu na Rivu!

Policija odbila Stožer, ne mogu na Rivu!

Foto: Vojko Bašić / Cropix

ČLANOVI stožera za obranu Rive u 14 sati pozvani su na razgovor u policiju! Premda se čak špekuliralo da bi ih mogli privesti i na taj način onemogućiti u prosvjedu na Rivi, pokazalo se da je u pitanju bio tek razgovor tijekom kojeg je Stožeru uručeno rješenje kojim se odbacuje prijava za održavanje mirnog okupljanja i javnog prosvjeda.

Policija smatra da prijava javnog okupljanja nije ni podnesena. Protiv takvog rješenja dozvoljena je žalba u roku od 15 dana.

Stjepan Lozo, vođa Stožera, potvrdio je Indexu da su zaprimili rješenje. Još nisu odlučili što će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavljena Facebook grupa

Danas je policija, inače, Državnom odvjetništvu poslala posebno izvješće, ali ne protiv članova Stožera, već protiv Facebook grupe koja je pozivala na zločin iz mržnje.

Sada se čeka odluka Državnog odvjetništva.

Policija i Državno odvjetništvo već neko vrijeme koordiniraju akcije kako bi se osigurala zaštita sudionika gay parade, među kojima će biti i pet ministara Milanovićeve Vlade te europarlamentarka koja brani upotrebu hrvatskog jezika u tijelima EU. SOA je splitski Pride procijenila kao najveći sigurnosni problem posljednjih deset godina, dok je MUP odlučio angažirati 900 policajaca. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara