Stožer ne odustaje: Dolazimo na Rivu!

Stožer ne odustaje: Dolazimo na Rivu!

Ilustracija: Joško Ponoš / Cropix

STOŽER za obranu Rive nije odustao od svojih planova i sutra će se okupiti kako bi prosvjedovali protiv Gay Pridea. Očekuju podršku nekoliko tisuća sugrađana.

Provjerili smo u policiji što kažu na ovo. "Rekli su nam da će sve napraviti po našim zahtjevima, a mi smo im kazali da na rivu ne mogu", kažu u splitskoj policiji.

Nije zabranjeno, a nije ni dozvoljeno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš skup nije zabranjen, a nije ni dozvoljen. Nalazimo se u čudnoj pravnoj situaciji", kazao nam je Stjepan Lozo iz Građanske inicijative iz koje je formiran Stožer.

Očito je problem ispao što se ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ogradio od cijele situacije te nije zabranio antigay prosvjed. Vjerojatno se procijenilo da ne bi bilo dobro da ministar koji sudjeluje u paradi zabranjuje skup protiv parade. Ovako je sve palo na leđa policije koja traži uporište u Zakonu o upravnom postupku, kako bi prosvjednike udaljila s rive. 

Prosvjed je uperen protiv ministra Ostojića, a ne parade

"U ovom trenutku nemamo konačno rješenje MUP-a! Sinoć smo uputili prigovor na njihovo rješenje. Mi nismo zakasnili s prijavom, a ne stoji ni da je tražena lokacija odobrena za drugi javni skup. Naime, legalni i legitimni organi Grada Splita donijeli su odluku da je Riva slobodna, a da parada ide na Prokurative. Što se tiče vlasnika, a to je Grad Split, riva je slobodna i u tom smislu ne stoji odluka MUP-a. Bitno je reći da naš skup sazivamo ne više protiv parade, nego zbog ministra Ostojića koji najavljuje da će kršiti legitimne odluke Grada Splita. Ostojić je problem, ne možemo shvatiti da se ministar tako može ponašati prema pravnom poretku RH, pogotovo zato što je dijete ovog grada. Parada u Splitu nije volja građana. Muslimani i pravoslavci godinama žive u Splitu pa nikada nisu tražili paradu. Odakle su ovi marsovci pali? Tko iza njih stoji, čije interese gura Ostojić?", pita se Lozo. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara