Poslijediplomski specijalistički studij diplomacije najesen u Zagrebu

Poslijediplomski specijalistički studij diplomacije najesen u Zagrebu

Foto: Hina

POSLIJEDIPLOMSKI specijalistički studij diplomacije, koji će omogućiti studijsko usavršavanje osoba koje sudjeluju u vanjskim poslovima, otvara se najesen na Sveučilištu u Zagrebu.

Sporazum o tome svečano su u ime suosnivača danas u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u Zagrebu potpisali prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš.

Studij će upisati 30 polaznika koji tijekom tri semestra trebaju savladati 22 kolegija od kojih devet obaveznih, te ukupno stoji 30 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cilj je da se spoje akademsko znanje i diplomatsko iskustvo i tako sintetizirano prenese na buduće generacije, kazala je Vesna Pusić i naglasila da se radi o puno širem znanju i njegovim rezultatima od onoga koje se obično u javnosti očekuje.

Ovakvi studiji nisu samo korisni ljudima iz diplomacije nego i državnoj upravi, pa čak i onima s lokalne i županijske razine, kazala je prva potpredsjednica vlade i dodala da će studij pohađati i diplomati iz regije i izvan nje.

U izvođenju studija sudjeluju četiri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Ekonomski, Pravni, Filozofski i Fakultet političkih znanosti, a to je nakon studija za časnike Hrvatske vojske drugi takav studij Sveučilišta u Zagrebu, kazao je rektor Bjeliš.

Studij će polazniku omogućiti ne samo diplomatsko usavršavanje nego i razvoj vlastite znanstvene karijere, kazao je Bjeliš i dodao kako na Sveučilištu u Zagrebu postoji "lijepi broj" nastavnika s diplomatskim iskustvom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara