Potvrđeno: Od 1. travnja pojeftinit će cijene parkiranja u Zagrebu

Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je danas da će od 1. travnja u Zagrebu cijene parkiranja biti niže za 25 do 50 posto, no nije želio govoriti o detaljima jer će sve biti objavljeno na konferenciji za novinare zakazanoj za 31. ožujka.

Cijene parkiranja će pasti i u garažama i na pločnicima, rekao je Bandić nakon posjete bivšim radnicama Kamenskog kojima je donirao šivaće strojeve.

Zanijekao je da će se zbog novih cijena morati mijenjati strojevi za naplatu parkiranja dodavši kako si "taj trošak nećemo priuštiti i neće biti potrebe za novim automatima".

Istaknuo je da od 1. travnja neće pojeftiniti samo plaćanje po satu ili danu parkiranja, već i karte na duže razdoblje, a to je najvažnije za Zagrepčane. Cilj nam je da ravnomjerno rasporedimo teret cijene parkiranja na sve građane, bez obzira gdje stanuju, kaže Bandić.

Napomenuo je da će se pratiti provedba odluke o pojeftinjenju parkinga, pa ako građani ne budu zadovoljni odluka će se popraviti.

Pojeftinit će i parkiranje u garaži, dnevne karte i povlaštene parkirne karte

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najavama u medijima, od 1. travnja parkiranje pojeftinjuje tako da će u središtu grada (prvoj zoni) umjesto osam kuna stajati šest kuna, u drugoj zoni cijena će umjesto četiri kune iznositi tri kune, a u trećoj zoni umjesto dvije kune stajat će kunu i pol.

U četvrtoj zoni parkiranje će iznositi jednu kunu, a također će se uvesti peta zona parkiranja koja bi stajala 70 lipa po satu. Pojeftinit će i parkiranje u garaži, dnevne karte, ali i povlaštene parkirne karte.

Bandić je komentirao i aferu krivotvorenih diploma u Zagrebačkom Holdingu rekavši da se već šest godina, od kada je zabilježen prvi slučaj, provjeravaju diplome onih koji se zapošljavaju u Holdingu.

Dosad nismo provjeravali sve zaposlene, ali sada ćemo provjeriti sve, od srednjih škola do doktorata, istaknuo je Bandić dodavši da će se to napraviti i u Gradskoj upravi.

Očekujem da se to provede do kraja, rekao je Bandić i najavio da svakome tko je falsificirao diplomu, bez obzira o kome se radi, slijede otkaz i kaznena prijava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara