Prgomet: Radikalnom retorikom HDZ-a Milanović će ostati na vlasti

Prgomet: Radikalnom retorikom HDZ-a Milanović će ostati na vlasti

Screenshot: YouTube

ZAMJENIK predsjednika HDZ-a Drago Prgomet kazao je u emisiji Intervju tjedna Hrvatskog radija kako nitko njega neće izbaciti iz HDZ-a.

"Čovjek sam dijaloga, ali nisam disident, kritički gledam i govorim o pojavama koje su loše kako po Hrvatsku tako i po stranku. Ostat ću u onom HDZ-u kojeg vidim kao narodnjačku građansku stranku, temeljenu na načelima demokracije, vladavine prava, poštivanja ljudskih i manjinskih zakona, tržišnog gospodarstva i solidarizma koji se temelji na kršćanskom socijalnom nauku, to je HDZ u kojem ja želim biti", izjavio je Prgomet.

Dodao je i da ne želi biti u onom HDZ-u koji će radikalnom retorikom, koju vrlo često promovira predsjednik Tomislav Karamarko, učiniti ono što je gotovo nemoguće, da sadašnji premijer Zoran Milanović ostane na vlasti.

Prgomet je kazao i kako se tri puta sreo s bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem. Otkrio je i kako je Josipović imao kontakte s istaknutim HDZ-ovcima.

"Znam da je bilo vrlo intenzivnih kontakata, ali ne mogu prenositi ono u čemu nisam sudjelovao. Ideološke i svjetonazorske političke razlike između mene i bivšeg predsjednika Josipovića su izuzetno velike", objasnio je Prgomet.

Kazao je i kako nije požalio što je napisao blog u kojem je pozvao branitelje da napuste Savsku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara