Prvi put se otvaraju zagrebačka dvorišta na Gornjem gradu

Foto: Zagreb.hr

ZAGREBAČKA gornjogradska dvorišta otvaraju svoja vrata za sve zainteresirane Zagrepčane i sve brojnije turiste. Riječ je o ukupno četiri dvorišta u kojima će se moći uživati ukupno deset dana, a ulaz je potpuno besplatan.

Gornjogradska dvorišta otvaraju svoja vrata ovaj petak, a moto manifestacije je "Svako dvorište ima svoju priču". Organizatori jamče opuštenu atmosferu, vrhunsku glazbu, biranu eno-gastro ponudu i odlučnu zabavu, a Vedran Galić otkriva što očekuje sve zainteresirane posjetitelje na Gornjem Gradu idućih deset dana.

"Očekuje nas deset dana vrlo zanimljivog programa. Ja mislim da ovdje sad svjedočite da je to nešto posebno jer u konačnici, doći u ovakav prostor je ostvarenje, barem mog sna jer uvijek kada bih došao u neke slične prostore rekao bih, ovdje bi bilo lijepo sjesti, popiti piće, uživati i odmarati uz neku dobru glazbu. Mi ćemo upravo to omogućiti u deset dana, u četiri dvorišta za sada, kontinuirano od šest popodne do ponoći."

Organizatori poručuju "I zakačite se na dvorišta", a pripremaju i poklon za sve zainteresirane građane.

Dan prije službenog otvorenja u Atriju Klovićevih dvora sutra od 21 sat se organizira večer za pamćenje pod nazivom "Mozart u vrtu".

"Definitivno nešto što nije viđeno, ne u takvom obimu i toliko zanimljivo, jedan vrhunski ljetni program Mozartove glazbe, glume, čitanja pisama... To je naš poklon i pred otvorenje pozivam sve da dođu u Klovićeve dvore u četvrtak u 21 sat."

Novu kulturno-turistička atrakciju na zagrebačkom Gornjem gradu projekt je koji je podržala i Turistička zajednica Grada Zagreba čija direktorica Martina Bienenfeld poručuje da se ovom manifestacijom otvaraju neki zaboravljeni i zanemareni prostori.

"Posebno smo ponosni s obzirom da već nekoliko zadnjih godina postoji inicijativa i od grada Zagreba koji prati TZ grada Zagreba, da se Gornji grad revitalizira a pogotovo u jednom turističkom smislu, a zadnjih godina primjećujemo kako je Gornji grad, bez obzira što je po svim anketama uvijek na prvom mjestu, i prema našem feedbacku od brojnih turista, ono što se u Zagrebu mora posjetiti i vidjeti..."

Projekt je podržao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji smatra da će Gornji grad otvaranjem zagrebačkih dvorišta još više oživjeti.

"Ovo je nešto novo. Neće svi na more, nemaju svi vikendice, vile i jahte. Ima ljudi koji će ostati. Mi purgeri ostajemo po ljeti u gradu, a dojdeki idu na more. Ja sam u gradu, prema tome ja sam purger. Ja ću ostati cijelo ljeto u gradu, a onda ću se navratiti ovdje."

Dvorišta su otvorena na sjevernom dijelu Gornjeg grada, a riječ je u sljedećim lokacijama: Palača Balbi, Demetrova 11, Palača Erdody-Drašković, Opatička 29, Atelijer Meštrović, Mletačka 8 i Privatno dvorište, Opatička 19. Njihova vrata otvorena su do iduće nedjelje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara