Pusić: Politiku ću prepustiti drugima nakon izbora 2016.

Pusić: Politiku ću prepustiti drugima nakon izbora 2016.

Foto: Hina

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić pozvala je građane da svi izađu na referendum kojim građanska inicijativa U ime obitelji traži da u Ustav uđe definicija braka kao zajednice muškarca i žene te da svojim glasom jasno kažu da neće dozvoliti diskriminaciju ni jedne grupacije.

"Izaći ću na taj referendum i mislim da svi trebaju izaći na njega. Svakome tko živi u ovoj zemlji mora biti jasno da, prođe li taj referendum, to je otvaranje vrata da se sutra traži diskriminacija bilo koje druge grupe, a na kraju i svakog od nas. Jer svatko od nas pripada nekoj manjini", rekla je Pusić večeras u Dnevniku Nove TV.

"Prolazak referenduma bio bi veliki korak unazad"

Naglasila je kako Hrvatska treba jasno reći da neće dozvoliti diskriminaciju ni jedne grupacije, kao princip svog ustavnog funkcioniranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upitana što ako referendum prođe, Pusić je odgovorila kako tada ta odredba ide u Ustav. "Ja ću to smatrati velikom pljuskom hrvatskom političkom sazrijevanju i korakom unazad", rekla je.

Na komentar novinara Mislava Bage da je predugo u politici, Pusić je rekla: "To ste mi rekli već pet puta. Malo se osjećam kao dinosaur".

"Mislim da je obaveza svakoga da ostavi kuću u nekom pristojnom redu", rekla je odgovorivši na pitanje misli li da je vrijeme da u politiku pusti neke druge ljude.

A kada će to biti? "Nakon sljedećih parlamentarnih izbora, a to je 2016.", kaže Pusić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara