Pusić sudjeluje na sastanku europskih ministara vanjskih poslova

Pusić sudjeluje na sastanku europskih ministara vanjskih poslova

Foto: Goran Mehkek/Cropix

U LUXEMBOURGU se danas sastaju ministri vanjskih poslova Europske unije. Kao promatrač sudjeluje i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministrica Pusić jučer je sudjelovala na neformalnom ministarskom sastanku vezanom za Republiku Moldovu te na sastanku Vijeća za vanjske poslove u Luxembourgu. Održala je nekoliko bilateralnih susreta, među kojima i s ministrom vanjskih poslova Kraljevine Švedske Carlom Bildtom, ministrom vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske Urijem Rosenthalom te ministrom vanjskih poslova Republike Slovenije Karlom Erjavcem.

Danas će pak ministrica Pusić sudjelovati na sastanku ministara vanjskih poslova Europske unije i to kao promatrač. Glavni je zadatak današnjeg skupa priprema sastanka na vrhu koji će se u Bruxellesu održati u četvrtak i petak. Tema je proširenje. Crna Gora očekuje početak pristupnih pregovora, ali postoji mogućnost švedske blokade. Švedski inoministar Carl Bildt rekao je da do toga može doći ukoliko Crna Gora ne da garancije za reforme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara