Radnici Adriadiesela prosvjedovali pred Ministarstvom gospodarstva: "Tražimo smjenu nesposobne uprave"

Foto: fsb.unizg.hr

RAD BEZ plaće je kazneno djelo, poručilo je stotinjak radnika Adriadiesela na prosvjedu pred Ministarstvom gospodarstva. Zatražili su pomoć za spas tvrtke.

Radnici nekadašnje Jugoturbine, a danas Adriadiesela, karlovačke tvornice za proizvodnju dizelskih motora i dijelova, već mjesecima su u štrajku. Zadnji novac koji su primili, pola je plaće za prosinac..

"Nisu nam ništa konkretno rekli", rekao je jedan radnik.
"Da radimo dalje bez plaće", dobacio je drugi.
"Mi se nadamo, u nadi živimo, a što će ispasti od toga svega, vidjet ćemo", rekao je njihov kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prosvjedom ispred Ministarstva gospodarstva došli su tražiti pomoć države u spašavanju tvrtke.

"Iskoordinirajte tri vlasnika, prodajte Karlovačkoj banci Adriadiesel, ugovorite posao u Rusiju, a mi ćemo ga odraditi na zadovoljstvo svih nas i građana RH i spasit ćemo 200 radnih mjesta", rekao je predsjednik Sindikata metalaca Vedran Dragičević.

Karlovačka banka ima, kažu, plan kako ugovoriti poslove koje će tvrtki osigurati budućnost, a posao s Rusijom vrijedan milijune dolara na čekanju je već duže vrijeme, kaže sindikalni povjerenik Dragutin Vuljanić.

"Nama nije bitno tko će biti, nama je bitno samo da se ugovore poslovi, da proizvodnja krene i da ljudi imaju redovite plaće, mi samo kažemo da imamo saznanja da je Karlovačka banka bila spremna platiti za taj posao", rekao je Vuljanić.

U Ministarstvu su ih primili ministar rada Mirando Mrsić i zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić te su dobili obećanje da će s vlasnicima razgovarati o mogućnosti ulaska novog partnera u tvrtku. Radnici su potom razočarani napustili Zagreb jer nisu dobili niti naznaku kada će im biti isplaćene zaostale plaće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara