Radnici društva 3. Maj Motori i dizalice dobit će dvije zaostale plaće

Radnici društva 3. Maj Motori i dizalice dobit će dvije zaostale plaće

Foto: 3maj.hr

RADNICI društva 3. Maj Motori i dizalice dobit će dvije plaće. Odluku o isplati zaostalih plaća donijelo je Upravno vijeće CERPA na sjednici. Nastavlja se i prodaja dionica Društva.

"Na sjednici Upravnog vijeća CERP-a održanoj u petak 20. veljače 2015. godine, donesena je Odluka o isplati dviju plaća radnicima društva 3. Maj Motori i dizalice. Ujedno se nastavlja prodaja dionica Društva. Vijeće CERP-a je donijelo i Odluku o drugom, obvezujućem krugu prodaje dionica.

Potencijalni investitori koji su u prvom krugu iskazali interes ( njih 5 ) bit će pozvani na dostavu obvezujuće ponude za kupnju dionica Društva. Oni koji otkupe ponudbenu dokumentaciju moći će napraviti due diligence u društvu Motori i dizalice.

Podsjećamo, za restrukturiranje Društva su do sada potrošena značajna sredstva.  Sukladno Planu restrukturiranja i odlukama Vlade u iznosu od 78 milijuna kuna.

Iako je planirano, društvo nažalost nije ostvarilo prihode koji bi omogućili isplatu plaća. Nadamo se kako će raspisani obvezujući krug prodaje dionica Društva biti uspješan, u protivnom, društvo Motori i dizalice mora u stečaj", stoji u priopćenju Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Radnici društva 3. Maj Motori i dizalice u srijedu štrajkali zbog neisplate četiri plaće. Radnici su također zahtijevali da vlasnik (država) odluči što želi napraviti s tvornicom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara