Kajin o sloganu: Riječ je o jednom bezobraznom plagijatu, u narodu prozvanom, full of shit

Kajin o sloganu: Riječ je o jednom bezobraznom plagijatu, u narodu prozvanom, full of shit

Foto: FAH

HRVATSKI sabor zasjedanje je u srijedu ujutro započeo stankom koju je zbog štrajka radnika tvornice "Motori i dizalice" u sklopu riječkoga brodogradilišta "3. maj" zatražio nezavisni zastupnik Branko Vukšić, a sa zahtjevom za stankom zbog, kako je rekao, plagiranog turističkog slogana i kompostane u Buzetu, pridružio mu se i nezavisni Damir Kajin.

"Samo su dvije teme", ustvrdio je predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko te odredio 10-minutnu stanku.

Vukšić: Država se odrekla radnika 3. maja - dizel motorne proizvodnje

Nezavisni zastupnik Branko Vukšić poručio je u srijedu da su se radnici 3. maja - dizel motorne proizvodnje, koji upravo idu u štrajk, odrekli svega, dok se država, koja im je 100 postotni vlasnik, odrekla radnika.

"350 ljudi u Dizel motornoj proizvodnji nisu četiri mjeseca dobili plaću, a godinu i pol prije toga neredovito su je dobivali. Postoje svi preduvjeti da se otvori stečaj i stvorena je mogućnost da netko ode u zatvor jer država im kao 100-postotni vlasnik mora isplaćivati plaće", rekao je Vukšić nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba nezavisnih zastupnika. Zapitao se i kako da se poslodavci ponašaju kada sama država izigrava zakone koji se donose u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska ne zna što bi sa svojom imovinom, nisu privatizirali 3. maj i nisu proveli restrukturiranje. Hoće li ministar gospodarstva ili netko u Vladi snositi odgovornost jer ne ispunjava svoje obveze", pitao se Vukšić.

"Danas počinje korizma, a za velike vjernike i post. Međutim, mnogi radnici u Hrvatskoj su se odrekli onog čega se vjernici odriču samo u vrijeme korizme", zaključio je Vukšić.

Kajin o novom sloganu

Nezavisni Damir Kajin stanku je zatražio zbog planirane izgradnje kompostane u središtu Buzeta, što je ocijenio zločinom prema tom prostoru, ali i zbog novog, kako tvrdi, plagiranog turističkog slogana Croatia, full of life.

"U narodu prozvanom, da se tako izrazim, full of shit. Riječ je o jednom bezobraznom plagijatu. Prije 15-16 godina Tuđman je ekspresno smijenio ondašnjeg ministra turizma jer je na natječaju prošao slogan s njime povezane jedne osobe. S tom razlikom da je Turistička zajednica ovaj slogan ove godine platila 2,8 milijuna kuna, a onaj slogan je koštao 12 tisuća kuna", kaže Kajin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara