Rašomon na desnici: Turudić isključen iz HSP AS zbog izbacivanja Đapića iz HSP-a!

Rašomon na desnici: Turudić isključen iz HSP AS zbog izbacivanja Đapića iz HSP-a!

Ilustracija: hsp-ante-starcevic.hr

IVAN TURUDIĆ isključen je iz HSP AS zbog glasanja na Časnom sudu HSP-a i izbacivanja počasnog predsjednika Ante Đapića, o čemu je Index izvijestio prije dva tjedna. Slučaj vjerojatno predstavlja presedan u hrvatskom političkom životu jer je Turudić kao član stranke Ruže Tomašić uredno glasao za izbacivanje Đapića, dakle, člana sasvim druge stranke.

Nije stalo samo na tome. Na predsjedništvu stranke donijeta je odluka o raspuštanju splitske i županijske organizacije koje su dosad vodili Mario Popović i Damir Ćosić Roda. Novi je povjerenik za grad Ivica Vladava Đovani, a Roda ostaje na čelu županijske organizacije. Tajnik HSP AS Pero Ćorić ukratko nam je obrazložio o čemu se radi.

Drastični rezovi zbog subverzivne djelatnosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon Turudićevog skandaloznog poteza, bili su potrebni drastični rezovi. Znamo da Turudić nije bio sam, već ima tu još ljudi koji su odgovorni za subverzivne akcije koje su za cilj imale slabljenje stranke. Povjerenici su iskusni, dobro poznaju situaciju na terenu i brzo će utvrditi stanje. Za Turudića nakon glasanja na Časnom sudu HSP-a, nije bilo drugog izbora. Mi u HSP AS-u ne želimo da nas se kadrovira, a kamoli ćemo pomisliti da mi kadroviramo u drugim strankama", kazao je Ćorić za Index.

Ultimatum protiv Rode nije prošao

Osim Turudića, isključena su još petorica, uglavnom iz splitske županije. Ćorić kaže da su ultimativno nastupali pod devizom "ili Roda ili ja". Vodstvo stranke odlučilo se za Rodu, uzevši u obzir što je sve napravio za stranku. Vodstvo HSP AS, doznajemo, nije bilo ni zadovoljno ljudima u kaštelanskoj organizaciji. Uzeli su veliki udio u tijelima stranke, a na terenu se nisu pokazali, obrazložio je tajnik HSP AS.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara