Rusija započela velike vojne vježbe u spornim područjima

Rusija započela velike vojne vježbe u spornim područjima

Screenshot: YouTube

RUSKO ministarstvo obrane objavilo je u četvrtak da je započelo veliku vojnu vježbu na jugu Rusije i na spornim područjima na ruskim granicama.

U vježbi sudjeluje više od 2000 pripadnika protuzračnih postrojbi i 500 raznih oblika naoružanja, a trajat će do 10. travnja, prenosi Interfax.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vježbe se održavaju u regijama Južni i Sjeverni Kavkaz, u ruskim vojnim bazama u Armeniji, Abhaziji i Južnoj Osetiji te na Krimu, koji je Moskva anektirala prošle godine.

Zapad će ih vjerojatno protumačiti kao demonstraciju sile u trenutku kada su odnosi s Rusijom najnapetiji od Hladnog rata zbog sukoba u Ukrajini.

Na novinskoj konferenciji nepovezanoj s tim vježbama, zamjenik ruskog ministra obrane Anatolij Antonov rekao je da NATO-ove akcije na ruskim granicama daleko premašuju bilo što što poduzima ruska vojska. "Države NATO-a koriste situaciju na jugoistoku Ukrajine kao izgovor... da se približe ruskim granicama", rekao je.

> U Latviju stižu američka oklopna vozila M1A2 Abrams i M2A3 Bradley

> Američki vojnici spremni za razmještanje u Ukrajini

Flotila NATO-a stigla je u srijedu u Crno more na vježbu s brodovima bugarske, rumunjske i turske mornarice, objavio je NATO.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara